Aşağıdaki bilgiler Atolye Kampı 2018 e aittir. 2019 yılında AtolyeFest olarak kamp düzenleyeceğiz. 30-31 Ağustos 1 Eylül tarihlerinde olacaktır. İnstagram @atolyefest hesabı üzerinden takip edebilirsiniz.

Kamp hayatına adım attığım günden bu yana yabancısı olduğum her konuda bir şeyler öğrenme, öğrendiklerimi de aktarma çabasındayım. Şimdi sizlerin de dahil olduğu, sosyal medya sayesinde tanıştığım ustaların katkılarıyla, birçok konuda bilgi sahibi olacağımız bir atölye kampı düzenliyorum.

6-7 Ekim tarihleri arasında İstanbul Sarıyer/Rumeli Fenerinde gerçekleşecek olan bu kamp için kısıtlı bir zamanımız ve alanımız var.  Bu kampın asıl amacı atölyeler sayesinde bilgi edinip, edindiğimiz bilgileri uygulamaktır. Bu sebeple en yüksek verimi alabilmek için katılım sayısını 70 kişi ile sınırlamak zorunda kaldım. Güvenlik, ulaşım, elektrik ihtiyacı, atölyeler için gerekli olan alan gibi faktörleri düşündüğüm için kampı özel bir işletme olan Giritli Çiftliğinde gerçekleştireceğim.

Atölyeler

Temel Kampçılık Atölyesi

Kamp hayatının olmazsa olmazı dediğimiz; çadır, uyku tulumu, mat gibi ekipmanları inceleyip, kamp hayatı ile ilgili genel bilgilere sahip olacağız. Her ne kadar uzun zamandır kamp yapıyor olsanız dahi bu atölyede eksiklerinizi fark edip, gidereceksiniz.

İlk Yardım

Kamp yapan herkesin başlangıç seviyesinde dahi olsa ilk yardım bilgisine sahip olması şart diyerek, Emre Kılıçoğlu ilk yardım atölyesinde bizlerle olacak.

(Sağlık Bakanlığı Personeli)

Yoga

Yogaya göre nefes yaşam enerjisinin manifestosudur. Kural koyucusu ve tezahürüdür. Güne Hilda’nın liderliğinde doğanın sesini dinleyerek başlayacağız. Bu etkinlikte yer alıp, doğanın sesine kulak vermeniz çok önemli.

@hildart_plates

Deri Sanatı

Son zamanlarda sosyal medya üzerinde deri ürünlerin varlığını kamp hayatında o kadar çok görüyoruz ki. Peki bu el emeği işçiliğin bir parçası olup, uzun yıllar kullanabileceğimiz bu ürünleri nasıl yaparız? . Birçok sorunun yanıt bulacağı bu atölyede, her katılımcı kendi organizatör cüzdanını yapıp, kamp hatırası olarak yanında götürecek.

@kolektiftasarim

Bıçak Yapımı

Teknik olarak, onlarca sorunun cevaplanması ve uzun yıllar emek isteyen bıçak yapımı, bu atölyede genel hatları ile anlatılacak. Katılımcıların sorularıyla beraber Mehmet Türkaydın atölye sonunda bir bıçağa hayat verecek. **Bıçak yapımı birçok kesici ve yaralanmalara sebep olabilecek ekipmanlara sahip olduğu için daha uzun bir eğitim süreci gerektirmektedir. Kişi sayısı ve atölye alanı eksikleri ve süre yetersizliği  sebebiyle birebir eğitim verilemeyecek. Bıçak yapımı genel hatları ile anlatılacak, katılımcıların sorularıyla birlikte atölyede bir bıçak yapılacaktır. Atölyeden yararlanan kişiler eğitim sonunda birazda eksiklerini kendi araştırmaları ile giderip, kendi bıçağını yapacak seviyeye sahip olacaktır.

@mehmetturkaydin

Doğa Fotoğrafçılığı

Doğanın bir parçası olmaya çalışırken keşfettiğimiz ve deneyimlediğimiz anları ölümsüzleştirmek istiyoruz. Bu atölyede gerek profesyonel fotoğraf makinesi gerekse telefon kamerası ile doğa fotoğrafçılığının altın kuralları paylaşılacak. Atölye sahibi Murat Sevim, kamp gecesi açık bir göz yüzüne sahip olursak, yıldız pozlaması konusunda da bir etkinlik gerçekleştirecektir.

@muratsevimphoto

Kuksa Yapımı

Bir çoğumuz sosyal medya sayesinde son bir iki yıldır kuksalardan haberdar olsa da ben ilk 2014 yılında tanışmış ve ilk kuksamı yapmak için kolları sıvamıştım. Dışarıdan bakıldığından bir ahşap bardak gibi gözükse de ağacın yapısını bilmeden, oyma aletlerini doğru kullanmadan, gerekli güvenliği almadan iyi bir sonuç elde etmek neredeyse mümkün değil. 2015 yılında tanıdığım ve kuksa konusunda bilmediğim onca şeyi bana bana aktaran Korhan abi bu atölyenin başında olacak. Atölyenin amacı kuksa yapmaktan çok kuksa hakkında bilgi aktarmak. Kuksa yapımına uygun ağaçları tanıyacağız, El yapımı ve fabrikasyon oyma/yontma bıçakları hakkında bilgi alacağız, zımparalama sürecini öğrenip ağaca son şeklini vereceğiz.

@wood.desing 

Kampa katılacak çocuk sayısı netleştikten sonra sonra çocuklar içinde bir atölye açılacaktır 🙂

  • Atölyeler tamamen gönüllülük üzerine toplanmıştır. Kamptan bir gelir amacı söz konusu değildir. İşletme ücreti ve genel giderler kişi başına paylaştırılmıştır.
  • Herkes kendi yeme-içmesinden sorumludur. (Pazar sabahı kahvaltı hariç.)
  • Giritli çiftliği içinde bulunan restorandan talep edenler yiyecek ve içecek satın alabilir.
  • Alan içerisinde belirtilen yer dışında ateş yakılması kesinlikle yasaktır.
  • Kamp alanında alkol kullanımı kesinlikle yasaktır.
  • Çocuklarıyla gelecek katılımcılar, alan içerisinde bulunan ufak çocuk oyun alanını kullanabilir. Aile çadırları için kamp yeri ayrı olacaktır.
  • Araç ile gelecekler için çadır alanına çok yakın park imkânı vardır, ücretsizdir.
  • İşletmede Bay / Bayan WC bulunmaktadır. Duş/banyo imkânı yoktur.
  • Herkes kendi kamp ekipmanlarını getirecektir. Çadır, uyku tulumu, mat gibi eksiği olanlar katılım formunda belirtirse sınırlı sayıda ayarlanmaya çalışacağız.
  • Her ne kadar işletme içinde bir kamp gerçekleştiriyor olsak da kamp kültürüne aykırı ( Gece yüksek sesle müzik dinlemek, etrafı rahatsız edecek şekilde yüksek sesle konuşmak yasaktır.) Bilgi ve donanımı ile gençlere yön gösterecek kampçılar aramaktayız.

Kamp için kişi başı 50 TL lik bir ücret toplanacaktır.  Bu ücret çadır konaklaması, Pazar sabahı kahvaltı ve bir takım genel kullanım için kiralama bedelleri ücretidir.

Katılım için aşağıdaki formu doldurmanızı rica ederim.

Katılım Formu için tıklayınız

(Katılımcılar rast gele belirlenecektir. Sosyal medya paylaşımları ile kamp ve doğa hayatı hakkında bilgi edinmek isteyen örnek hesaplara, aile olarak kamp yapanlara, normal şartlarda bu eğitimleri alacak bütçesi olmayan öğrencilere öncelik verilecektir. )

  • Kısa zaman sonra daha kapsamlı ve daha çok katılımcı içeren ikinci bir kamp organize edeceğim. Bu formda kayıt yaptıran herkes ikinci kampta öncelikli olacaktır. Anlayışınız için teşekkür ederim. Doğayla kalın…

Bir yorum yazın