İstanbul’da yaşayanlar için en büyük sorun İstanbul ve yakınlarında kamp yapılacak yerlerin sayısının çok sınırlı olmasıdır. Birçok doğal kamp alanı önerisi olsa da özellikle çocuklu aileler için İstanbul’da güvenli kamp alanı neredeyse yok gibi.  Şehrin gürültüsünden biraz uzakta, şehir ve doğa hayatını bir arada barındıran Giritli Çiftliği’ni kısa süre önce keşfettim. Kamp alanı olmasının yanı sıra günübirlik olarak da ziyaret edebileceğiniz bir işletme…

Öncelikle kamp alanı olarak genel yorumlarımı paylaşmak isterim.

Giritli Çiftliği Nerede?

İstanbul Sarıyer Rumeli Fenerinde bulunan bu alan bir aile işletmesi. İşletme sahibi Ali Abi, kamp yapan insanları takdir eden bir doğa aşığı. Kamp anında gerek yakacak odun gerekse diğer ihtiyaçlarınız noktasında her daim seve seve yardımcı oluyor. 

Giritli Çiftliği Kahvaltı

Giritli Çiftliği’ne nasıl gidilir?

Aracınızla gitmek istiyorsanız Sarıyer’den Garipçe yolunu takip ediyorsunuz. Koç üniversitesini geçtikten yaklaşık Havantepe otobüs durağının solunda Giritli çiftliği tabelasını görüp giriyorsunuz. Yaklaşık 2Km sonra çiftliğin giriş kapısını göreceksiniz.

Otobüs ile ulaşmak isteyenler Hacı Osman Metro dan kalkan 150 Numaralı Hacı Osman Metro – Rumeli Feneri otobüsleri ile Kale Caddesi durağında inip yaklaşık 15-20 dakika yürüyerek alana ulaşabilir.

--Google Reklamları--

-- Yazının Devamı--

Giritli Çiftliği’nde ne var, ne yok?

Alan içerinde bir restoran var. Genel yeme içme ihtiyaçlarınızı yanınızda getirebileceğiniz gibi alanda da karşılamanız mümkün. Bay ve bayan tuvaletleri bulunan Giritli Çiftliği’nde henüz duş imkanı yok. (Yakın zamanda duş kabinleri de olacakmış.) Alanda elektrik imkanı var. Hatta uzatma kablosu ile çadırınızın yanı başına elektrik isteyebilirsiniz. Bunun için de bir ek ücret talebi yoktur.

Giritli Çiftliği’nde Kamp

Çadır kurmak için birkaç yer mevcut. Çiftliğin ön alanında ve tahta korkuluklarla ayrılmış bölümde çadır kurabilirsiniz. Bu alanda bulunan hamak, masa-sandalye, çocuk oyun alanı gibi işletmeye ait olan tüm imkanlardan faydalanabiliyorsunuz. Günübirlik ziyaretçilerin hemen yanı başınızda olması sizi rahatsız eder mi? 3 gün boyunca kamp yaparken alana gelen misafirler neredeyse daimi müşterileri olduğu için bir aile edasında. Ne bizim ne de onların bir zarar olmadı. Keza akşam saatlerinde pek gelen giden yok. Çocuklu aileler özellikle bu genel alana yakın çadır kurabilir.

Çiftliğin giriş kapısının hemen yanındaki ahşap basamakları takip ederseniz yaklaşık 5-6 çadırın rahatlıkla kamp yapabileceği tenha bir yer var. Seslerden uzak biz bize olalım diyenler burayı tercih edebilir. Yine genel alana ve tuvaletlere çok yakın…

Kamping alanları için en büyük ve neredeyse tek şikayet konusu olan tuvaletlerin kirliğidir. Giritli Çiftliği günübirlik ziyaretçilerinde olduğu bir işletme olmasına rağmen gerçekten genel temizlik ve hijyen konusunda çok iyiler ve hassaslar.

Yeme-İçme İhtiyacı

Alan içerisinde eski bir kayıktan yapılan restoran var. Yaklaşık 15-20 kişiyi rahatça barındıran bu alanda bir de soba mevcut. Özellikle kışın vazgeçilmeziniz olacak bir alan… *Sadece kamp yapmak için gidenlerin de kullanabilecekleri bir alandır.

Telefon ve internet tam olarak çekmektedir. Genel su ihtiyacı için işletmeden bir çeşme mevcuttur. Çiftlik içinde yere ateş yakmak kesinlikle yasaktır. Yanınızda mangal varsa kullanabilirsiniz, eğer yoksa alan içinde kamp faaliyetlerinde kullanılmak üzere orta alan ateşi vardır. Kamp ateşiniz için genelde işletme sahibinde odun bulunuyor ve herhangi bir ücrete tabi değil. Tabi özellikle sonbahar ve kış zamanında yeterli odun olup olmadığını gitmeden önce sormanızda fayda var.

*Alkol kullanımı alan içinde yasaktır.

[envira-gallery id=”2022″]

Giritli Çiftliği kamp dışında neler yapılır? Aktiviteler neler?

İstanbul’da kamp yapılacak yerler arasında ilk sıraya alacağını düşündüğüm bu yerin en büyük artısı yürüme mesafesinde bulunan deniz ve ormana ev sahipliği yapması. Gün içerisinde Rumeli Feneri’ni ya da Rumeli Kalesi’ni ziyaret edebilir, orman yolunu takip ederek kısa yürüyüşler yapabilirsiniz.

Alan içerisinde bisiklet kiralaması yapılabilir. Sınırlı sayıda bisiklet olduğu için öncesinde rezervasyon yaptırmanız gerekebilir. Karadeniz’in serin sularında yüzmek için tekne turu yapabilir ya da balık turu ile unutulmaz bir deneyim yasabilirsiniz. Tabi bu turlar sürekli olmadığı veya gruplara özel olduğu için işletme sahibinden bilgi alabilirisiniz.

Giritli Çiftliği Kamp Ücreti

Sanırım merakla beklediğiniz en önemli konuyu sona bıraktım. İstanbul’da kamp yapılacak yer dediğimiz zaman ciddi bir ücret düşünceniz olabilir. Giritli Çiftliği’nde kamp yapmak için kişi başı 20 TL ödemeniz yeterlidir. Kamp ücretine dahil olanlar; elektrik kullanımı, Tuvalet kullanımı ( Bazı alanlarda ekstra ücret alındığı için belirtmek istedim.), kapalı-açık alanlar, Çadır alanı, çocuk oyun alanı kullanımı vardır. Diğer aktivite ve yeme-içme ücrete tabidir.

Özellikle çocuklu ailelerin ve şehir konforunda doğallık arayanların tercih edeceği güzel bir aile işletmesi. Kamp yapmaya gittiğinizde Doğadaki Yabancı’nın selamını iletmeyi unutmayın… 

Giritli Çiftliği çadır kampı dışında, kamp alanına yapılan ufak bir kamp evi (Bungalow tarzında) mevcut. İç kısmında sadece yatak imkanı sunuyor. Çadır içinde kamp yapmak istemeyenler için bir alternatif olabilir.

Giritli Çiftliği Kamp

Doğayla Kalın…


Takip edip destek vermeyi unutmayın!

http://www.instagram.com/dogadakiyabanci
http://www.youtube.com/dogadakiyabanci

2 Yorum

  1. Havalar soğuk diye kampa değil ama eşim ve oğlum ile günübirlik olarak gittik. Gerçekten aile ortamı gibi. Havalar düzeldiğinde istanbulda gideceğim sabit kamp yeri olabilir. Teşekkürler.

  2. Pingback: İstanbul Kamp Alanları | Ücretli - Ücretsiz kamp yerleri

Bir yorum yazın