Kamplarda özellikle fotoğraf ve video derken telefonların şarjları çok çabuk tükeniyor. Her ne kadar bir kısım, kamplarda elektronik cihazların yeri olmadığını düşünse de özellikle acil durumlarda büyük ihtiyacımız var. Şarj problemini ortadan kaldıran güneş enerji panelleri arasında yeni çıkan ve tasarımı yerli olan Plancx Solar güneş enerji paneli tercihinizi etkileyecek artılar sunuyor. Öncelikle fiyatı diğer birçok güneş enerji panellerinin çok altında. Şu an ki ön satış fiyatı 104 TL civarında

Plancx Solar güneş enerji paneli

Güneş enerji sistemlerinin kalitesini belirleyen en önemli unsur panel ve USB çıkış portudur. Plancx yüksek teknolojiye sahip Amerikan sunpower maxeon teknolojisini kullanıyor. Bu ne demek oluyor peki? Hücrelerin verimliliğinin boyutların düşmesi. Yani A4 boyutlarındaki bir panelden alınan verimliliği kartvizit boyutlarındaki bir panelden almak diyebiliriz.

Hücreler kırılsa dahi enerji üretimine devam ediyor. Enerjiyi arkalarında bulunan bakır bağlantılardan ilettiği için ön cam kırılsa dahi enerjide bir aksaklık yaşamıyorsunuz. Özellikle kamp ve doğa faaliyetlerinde yaşanan aksilikler vs gibi olumsuzluklarda ihtiyacımız doğrultusunda sunulmuş bir özellik. 30 dereceye kadar esnek, su geçirmez, toz geçirmez, çizilmeye karşı dayanıklı bir panelden bahsediyorum. Su geçirmezlik kısmını risk almamak adına test etmedim tabi 🙂

Büyük Avantaj !

Panelin en büyük avantajlarından birisi power bank şarj ediyor olması. Birçok güneş enerji panelinde bu özellik yok. Daha önce kullandığım markaları değiştirmedeki en büyük amaç buydu. Kamplarda gündüz güneş enerjisinden yararlanıp telefonu şarj etme imkanım var ama akşamları, geceleri sıkıntı yaşıyordum. Keza çadır içi aydınlatma sistemimde power bank ile çalıştığından benim için büyük arttı. USB ile çalışan bir vantilatörü yaz kamplarında çadırın içinde rahatça çalıştırmanıza da olanak sağlayan bir özellik.

Ayrıca 5v olan fanlarıda güneş enerji paneline bağlayarak gün içinde çalıştırabilirsiniz. Uzun bir USB kablo ile paneli güneşe, fan’ı yanınıza alırsanız rüzgarlı bir gün geçirebilirsiniz 🙂

--Google Reklamları--

-- Yazının Devamı--

5v ile çalışan Sony A3, bluetooth kulaklıklar, Garmin, Suunto gibi dijital saatleri, kindle gibi e-kitap okuma cihazlarını da şarj edebilirsiniz.

Hızlı Şarj Öğle Güneşinde

Kullandığım Road modeli 12Watt 2.1 amper. Bildiğimiz hızlı şarj diyebiliriz. Tabi güneş enerji panellerinden tam verimi alabilmek için iyi bir ara kabloya sahip olmanızın yanı sıra dik gelen öğlen ışıklarını da kullanmanız gerekiyor. Ortalama şarj amperiniz genelde 1.5 – 1.6 arasında olacaktır. Bu da bizler için fazlasıyla yeterli bir aralık gibi.

Walk modelinin arka kısmında tam kapanan fermuarlı bir kısım var. Telefonu içine koyup şarj edilmesini bekleyebilirsiniz. Basit ama ince düşünülmüş bir ayrıntı. Çünkü usb kablo ile sarkan veya bir yere tutturmaya çalıştığımız telefon veya power bank leri sabitlemiş oluyoruz.

View this post on Instagram

Güneş enerji panelleri, kamplarda ihtiyaç duyulan ürünlerden biri. Birçok farklı fiyata birçok model var. Peki güneş enerji paneli almak istediğinizde hangi özelliklere bakıyorsunuz? Telefonumu şarj etsin yeter mi? Eğer değilse bu inceleme önemli! Plancx Solar diğer kullandığım paneller arasında en büyük artıları sunan marka oldu. A4 boyutunda olan panel güneşi dik aldığında hızlı şarj olayını size sunuyor. Kullanılan panel darbeye, toza ve suya karşı dayanıklı. Panel kırılsa dahi görevini devam ettiyor(muş). Ben henüz kırmadım 😊 Tabi bana göre en büyük artısı Power Bank şarj edebilmesi. Birçok farklı marka kullandım ama Power Bank şart etmiyordu. Tabi eğer Power Bank şarj edecekseniz kaliteli bir ara kablo kullanmaya ihmal etmeyin. Yoksa şarj süresi çok fazla uzuyor. 5V olan tüm aletlerde kullanım sağlayabiliyorsunuz. Yani dijital e-kitap, USB vantilatör, kulaklıklar, dijital saatler, Sony A3 gibi 5v destekleyen fotoğraf makineleri gibi birçok dijital ekipmanınızın şarj problemi ortadan kalkacak. Plancx Türkiye’de henüz yaygın olmayan fon sistemi ile hayata geçiyor. 18 USD yani 105 TL gibi çok düşük bir ücrete sahip olabilirsiniz. @plancx_solar Bilgi için www.plancx.com resmi sayfasından alabilirsiniz. (indiegogo.com fon sistemi ile hayata geçtiği için sayfa İngilizcedir. )

A post shared by Emrah KOÇER (@dogadakiyabanci) on

Paket İçeriği

Paket içinde gelen cam vantuzları ve ince karabinalar var. Vantuzlar çok bir işimize yaramasa da karabinalar ile çadırın üst direklerine rahatça sabitleyebilirsiniz.

Rahatlıkla düşük fiyatına rağmen çok yüksek performans veren  ve tavsiye edeceğim bir ürün diyebilirim.

Kullanım anında özellikle öğlen dik saatlerde kullanacaksanız güneş enerji paneli ciddi bir ısı da çektiği için telefonu panelin arkasına değilden mümkünse gölge bir alana koymalısınız. Bu ısınma hem şarj süresini kısaltabilir hem de telefonunuza zarar verebilir.

Plancx Solar Modelleri

Markanın Road, Walk ve City olarak farklı modellerde ürünleri var. Kampta kullanmak için en ideal olan ürünü Walk diyebilirim. Sırt çantası ile kampa gidecekseniz çantanın içine koymak yerine karabinalar ile çantanın üstüne asabilirsiniz. City modeli ise hem küçük hem de taşıması daha kolay. Bana soracak olursanız özellikle kadınların tercih edebileceği güneş enerji paneli olabilir. Çantalarında günlük hayatta da rahatça taşıyabilirler.

Ürün şu an satışta değil. Türkiye’de henüz yaygınlaşmasa da fonlama sistemi ile hayatına devam edecek. Bu yüzden Plancx markasının sosyal medya hesabı ilginizce. Amerika’da sıkça kullanılan bir yöntem olduğu için ortak dil olması açısında ingilizce olarak devam edecekler. Şu an Plancx fiyatı 18 USD. Aşağıdaki linke tıklayarak daha detaylı kontrol edebilirsiniz.

Fon sistemi nasıl çalışıyor? Kampanya boyunca ön sipariş alarak ön gördükleri bütçeyi toplayamaya çalışacaklar. Kampanya sonunda ise kargolama yurt dışından yapılacak ve hemen ardından alıcıya gönderilen kargo takip numarası ile kargosunu anlık olarak https://www.17track.net/en adresinden takip edebilecek.


Sosyal Medya Hesaplarımdan Takip Edebilirsiniz !

http://www.instagram.com/dogadakiyabanci
http://www.youtube.com/dogadakiyabanci

4 Yorum

  1. Abdullah Şehid Huca Cevapla

    Merhabalar, üç sorum olacak müsadenizle. Birincisi ön kampanya süresi dolduktan sonra yurtdışından kargolama yapacaklarını yazmışsınız, bu siparişi verdikten sonra bir kaç ay bekleyeceğimiz anlamına mı geliyor yoksa kampanya süresindan kasıt daha kısa bir zaman dilimi mi?

    İkinci olarak da şu anda Suaoki marka solar panelin 25 w modelini kullanıyorum, bu ürünü daha önce inceleme fırsatınız oldu mu? Plancx marka ürüne geçmem için arada kayda değer bir fark olup olmadığını merak ediyorum.

    Son sorum da powerbank şarjı ile ilgili. Bu panel kaç miliamperlik bir powerbanki yaklaşık kaç saatte şarj ediyor bilgi verebilir misiniz?

    • Merhaba, öncelikle teslim süreci kampanya bitişinden sonra ABD adresinden gönderilmeye başlanacağı bilgisini vereyim. Keza bu sorunun net yanıtı için instagram adreslerinden yazıp net bilgiyi almanız daha doğru olacak. Ben sadece tavsiye edilir mi noktasında ürünü inceledim. Gönderim süreçleri konusunda firma yetkililerin verdiği bilgi bu. Fakat bir değişik vs varmı direkt instagram adreslerinden yazıp bilgi almanız daha doğru olacaktır. Ürünü Aydın kampım boyunca kullandım. Daha önce ismini direkt paylaşamayacağım bir kaç ürünü kullandım fakat benim için en önemli olan power bank şarj kısmıydı ve diğerleri şarj etmiyordu. 10.000 Mah lık power bank’imi yaklaşık 4-5 saat içinde sanırım tam doldurdu. Tabi çadırı kurduğum alan güneşi net almadığından süreç daha uzun olmuş olabilir. Güneşi dik aldığı zamanlar en yüksek performansı verdiği zamanlar olduğu için net süre vermem mümkün değil. Gölgelik bir alanda dahi USD vantilatörü çalıştırdı. Akım konusunda teknik bilgim maalesef yok.

  2. Abdullah Şehid Huca Cevapla

    Anladım, bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Sanırım anlamanın en iyi yolu benim panelin bir powerbanki kaç saatte doldurabileceğini test etmek olacak. Deneyip sonuçları yazarım size:)

Bir yorum yazın