Kamp yapmanın en güzel yanlarından birisi de doğanın içinde kendi yemeğini yapıp yemektir sanırım.Yemek hazırlama aracı olarak kamplarda kullanabileceğiniz birkaç alternatiften bir tanesi olan Nurgaz ateş üstü ızgara. Bu içerikte detaylıca inceleyeceğiz.
Nurgaz Ateş Üstü Izgara Tavsiye
3 farklı boy olarak sunuluyor. En büyük olan boyu sadece araç ile kampa gidenlerin kullanacağı büyüklükte olsa da orta ve özellikle mini boy olan ateş üstü ızgara rahatlıkla çantanıza sığacak boyutlarda.
-
En büyük olan ürün 55 cm uzunluk, 30 cm genişlik, 22 cm yüksekliğe sahip ve 5400 gr ağırlığında. Çevirme aparatı sadece en büyük boy ızgara da verilmektedir. Dip not: çevirme aparatına ait parçalar ayrı olarak satılmamaktadır. Kaybetmeye özen gösterin.
-
Orta boy ızgara 38.5 cm uzunluk, 22.5 cm genişlik ve 16cm yüksekliğe sahip ve 2350 Gr ağırlığındadır. Üzerine bir tava ve bir çaydanlığı rahatlıkla koyabilirsiniz. Sanırım boyutlarından dolayı en çok tercih edilmesi gereken budur.
-
Mini boy olan ızgara ise 29 cm uzunluk, 17 cm genişlik, 13 cm yüksekliğe sahip ve 960 gr ağırlığında. Kamp çantanızda rahatlıkla taşıyabilirsiniz.
Satın aldığınız ürünle birlikte taşıma çantası da gönderildiği için kullandıktan sonra is lekeleri diğer ekipmanlarınıza bulaşmayacaktır.
Her ne kadar yüksek ateşe dayanıklı olsa da uzun süre kullanımdan sonra eğilme oluştu. Bu konuda en önemli tavsiye yemek yapma işiniz bittikten sonra kaldırmanız olacaktır.
Nurgaz ateş üstü ızgara paslanmaması için her kullanımdan sonra mutlaka temizlenmesi gereklidir. Izgaranın üzerine ayçiçek yağı döküp tel fırça ile temizledikten sonra ateş üzerinde ısıtılarak temizliği yapılabileceği gibi, kullanımdan sonra yağlı olarak bırakılıp bir sonraki kullanımda ısıtılarak yine tel fırça ile temizlenebilir. Islak veya nemli bir şekilde ürünü muhafaza ederseniz kısa sürede paslanacaktır. Paslanan ürüne kesinlikle ısıya dayanaklı boya ile müdahale etmeyiniz. Isıya dayanaklı boyalar genel anlamda sobalar için üretildiğinden kanserojendir.
Ürün kara saçtan yapılıyor olsa da temizlik ve bakımı yapılmadığı taktirde direk gıda ile teması uygun değildir.
Bir diğer konu, ormanlarda ve yakın çevresinde yere ateş yakmak yasaktır. Ateş üstü ızgaranın kamp hayatına girdiğinden beri yere ateş yakma konusunda bilinçsizlik sanırım biraz daha artmış durumda. Keza bu ateş yakma yasağının ötesinde güvenli kamp ateş yazımda da belirttiğim gibi yere ateş yakmanın doğaya oldukça zararı vardır. Bu konuda lütfen bilinçli hareket edip; daha önce ateş yakılmış olan yerleri seçelim. Eğer mümkünse ateş yakılacak yere ufak bir çukur açıp ateşin alt tarafını taşlarla kapatarak toprağa temasını engelleyelim. En önemlisi de ateş ile işimiz bittiğinde söndüğünden emin olduktan sonra oluşan külleri toplayıp toprağı eskisi gibi örtelim.
--Google Reklamları--
-- Yazının Devamı--
[envira-gallery id=”1566″]