İstanbul kamp alanı listesinde birçok ücretli ve ücretsiz kamp alanına yer verdik. İstanbul’da doğal kamp alanı bulmak giderek zorlaşıyor. İstanbul veya İstanbul’a çok yakın kamp alanları arayışımda, sosyal medyadan istediğim destek sonrası aşağıdaki kamp alanları önerildi. Birçoğunu deneyimledim. Ücretsiz İstanbul kamp alanları zamanla kalabalıklaşıyor olsa da halen az insan çok huzur mottosuna uygun doğal İstanbul kamp yerlerini yine de keşfedebilirsiniz. İstanbul kamp alanları başlığında toparladığım bu yerlerin bir kısmını kendim deneyimlemiş olsam da listede yer alan diğer yerleri farklı kişilerin deneyimlerine istinaden oluşturdum. Yani listede yer alan her kamp alanı tavsiye üzerine eklenmiştir.
En iyi İstanbul kamp alanları listesi olarak da değerlendirebileceğimiz bu listede, ücretli kamp alanı sayısı ister istemez yüksek olsa da İstanbul’da güvenli ve ücretsiz, kamp yapabileceğiniz doğal alanlarda mevcut. İstanbul’da kamp yapmak isteyenler için tavsiyeler ve deneyimlerle birlikte kamp alanlarına ait bilgileri içeren bu listenin hepimize faydalı olacağına inanıyorum.
En İyi İstanbul Kamp Alanları
Hacıllı Şelalesi Kamp – Şile/İstanbul
Daha önce benimde deneyimlediğim yerlerden bir tanesi olan Ağva Hacıllı şelalesi, gerek doğasıyla gerek kolay ulaşımı ile birçok kamp yapan insanın tercihi olma noktasında. Sadece kamp yapanların değil, trekking veya günübirlikçilerin de sık sık ziyarete geldiği bu alan hafta sonları yeterince kalabalık oluyor. Özellikle sosyal medya paylaşımlarının da artması kamp yapanların sayısının artmasına sebep oldu. Göksu deresine doğru biraz daha sakin alanların olduğu söylense de Hacıllı Şelalesi neredeyse her hafta sonu kalabalık kamp alanları arasında sayılabilir.
Kamp için kalabalık mı?
İstanbul kamp alanları arasında son zamanlardaki en kalabalık tercih olabilir diyebiliriz. Hacıllı Şelalasi doğal bir alandır ve kamp ücretsizdir. Sadece daha önce girişte yer alan bir tabela mevcutmuş. Kamp yapmak için muhtarlığa bildirmek gerektiği yönünde. Normal şartlarda kamp yasağı olmayan bölgelerde jandarmaya bildirilip kamp yapılması gereklidir. Bunun en büyük sebebi olası bir acil durumda bilgilerinizin Jandarma da olması ve gerekli arama kurtarma ekipleri ile paylaşılıp hızlı bir aksiyon alınmasıdır.
Hacıllı Şelalasi Ulaşım
İstanbul’a yaklaşık 2,5 saat uzaklıkta diyebiliriz. Şileye doğru giderken Saklıgöl tabelasından sonra Teke Köyü tabelalarını takip ederek ulaşabilirsiniz. Eğer toplu taşıma ile gidecekseniz Şile merkeze ulaşıp daha sonra otostop veya çok uzun bir yürüme mesafe sonrası ulaşabilirsiniz. Taksi ile ulaşım Şile merkezden sonra yaklaşık 80 km civarındaymış.
Bölgede yaban hayvanı olarak çakala sıkça rastlanıyor. Fakat bildiğiniz üzere yemek kokusunu saklamak vs gibi önlemleri aldıktan sonra yaban hayvanı saldırı riski söz konusu değildir. İlgili konuda kampta yaban hayvanları ile karşılaşmak yazıma göz atabilirsiniz.
--Google Reklamları--
-- Yazının Devamı--
Hacıllı Şelale Kampı
Hacıllı’da şelalede yüzebilir, Gürlek mağarasını keşfedebilir ve kaya tırmanışı yapabilirsiniz. Tabi tüm bunları gerçekleştirmek ilgili etkinlikte gerekli bilgi ve donamına sahip olmanız gereklidir. Hacıllı doğal bir alandır ve kamp ücretsizdir.
Yazının başında da belirttiğim gibi Hacıllı Şelalesi doğal bir alana sahiptir ve sosyal medya sayesinde çok popüler hale gelmiştir. Kamp veya günü birlik etkinliklere gidecek olanlar yanında mutlaka çöp poşeti bulundurmalıdır !
** Hacıllı Şelalesi çok kalabalık olduğu için aracınızı otoparka bıraktıktan sonra Şelaleye doğru sağa dönmeyip dümdüz devam edince dere boyunca birçok düzlük ve geniş alanlar vardır. Tesis değil doğal alanlardır. İnsanlar araçlarından pek uzaklaşmayı tercih etmediği için bu alanlar genelde çok daha sakindir.
Belgrad Ormanı Kamp Yeri İstanbul
Son zamanlarda orman kampı yapmak isteyenlerin ilk sırasında yer alan Belgrad ormanı hakkında bilmemiz gereken önemli bir durum var. Ormanın büyük kısmı koruma altına alınmış bölge statüsünde. Bu yüzden kamp yapmak yere ateş yakmak yasaktır. Buna rağmen gerek denetim eksikliği gerek sabah kadar devam eden günübirlikçi trafiği yüzünden kamp yapanlar için herhangi bir sorun olmuyor. Yinede Belgrad ormanını istanbul kamp alanları listenizde tutmamızda fayda var. Mesire alanları olan bölgede güvenlik kampa kesinlikle izin vermiyor. Hatta günübirlik dahi olsa çadır kurulması yasak.
Belgrad Ormanında Nerede Kamp Yapılır?
Orman içinde birçok bölgede kamp yapan var ama en çok Kömürcübent mesire alanına doğru giderken solda yer alan barajın çevresinde çadır görmek mümkün. Bu alana gitmek için koşu parkurundan geyik çiftliğine doğru giden yol üzerinde bulunan Yeni Derya restorandan sağa girmek ve yaklaşık 2 km devam etmeniz yeterli. Sol tarafta barajın ilk bendini geçtikten sonra düz alanı göreceksiniz. Keza neredeyse her hafta sonu birkaç çadır görmeniz mümkün. Belgrad ormanında kamp yapacaklara özellikle tavsiyem ağaç yıkılmaları ve gece alkol kullanmaya gelen kişilere dikkat etmesidir. Alkol almak için ormana gelen kişiler çoğu zaman hedef almaksızın etrafa ateş ediyor, içki şişlerini etrafa fırlatıyor. Bu cahil kesim yaban hayvanı riskinden kat kat daha zarar verici olabilir. Belgrad ormanı orman müdürlüğü ve koruma bölgeye bağlıdır.
Belgrad Ormanı Kamp Ücreti Nedir?
Ana kapı girişinde binke araçlar için 13 TL giriş ücreti alınmaktadır. Kamp yapmak ücretsizdir. Fakat normal şartlarda kamp yapmak yasaktır. Daha detaylı inceleme ve kamp yapanları ilgilendiren bilgileri içeren orman kanunu için Belgrad Ormanında Kamp Yapılır mı? içeriğime göz atabilirsiniz.
Ömerli Barajı Kamp – Esenceli Köyü/Şile/İstanbul
İstanbul’da ücretsiz kamp alanı denilince ilk akla gelen yerlerden bir tanesi Ömerli Barajıdır. İstanbul kamp alanları arasında doğal olarak kalan nadir yerlerdendir. Tabi son zamanlarda sıkça paylaşıldığı için giderek kalabalıklaşıyor. Ormanlık alanın olması, kampçıları odun arama sıkıntısından kurtarıyor. Baraj çevresinde çok fazla el değmemiş alan var. En büyük sıkıntılardan bir tanesi bu alanlara ulaşmak için aranızı birkaç km geride bırakmanız. Alan ve çok yakın çevresinde alışveriş yapabileceğiniz bir yer yok. Bu yüzden kampa gitmeden önce gerekli ihtiyaçlarınızı yanınıza almanızı unutmayın. Kamp için gelen büyük kitle bilinçli olduğu için etrafta çok fazla çöp yok. Bu konuda yeni gidecek olanlarda yanında çöp poşeti bulundurmayı ihmal etmesin.
Ömerli Barajında Yaban Hayvanı Var Mı?
Ömerli barajında yaban hayatı anlamında çakal seslerini duyabilirsiniz. Fakat ateşiniz ve etrafta yiyecek kokusu olmazsa hiç bir suretle size yaklaşmazlar. Keza çekingen hayvanlardır. Zemin genel anlamıyla çim ve toprak. Çadır kurmak için yani çadır zeminine zarar verecek bir sıkıntı yok. Ömerli barajına ulaşım noktasında toplu taşıma imkanı yok. Kendi aracınızla gidebilirsiniz. Keza bu durum, gelen günübirlikçi sayısını olumlu yönde etkiliyor.
Gelera Kamp ve Piknik Alanı – Beykoz/İstanbul
İstanbul Beykoz’da bulunan Gelera Kamp ve piknik alanı çok fazla bilinmeyen, adı sosyal medyada geçmeyen bir yer. Özellikle çocuklu aileler için gayet uygun bir kamp alanı. Hafta sonları günübirlik olarak insanların pikniğe geldiği bu alan daha çok hafta içi kamp için öneriliyor.
Salaş ve bir aile işletmesi olan Gelera, tek başınıza da kamp yapabileceğiniz doğal ve güvenli kamp yerlerinden bir tanesi. Alan içerisinde minik bir büfe var ama gitmeden önce alışveriş yapmakta fayda var. Alanda Tuvalet mevcut, telefon tam olarak çekiyor. Daha detaylı bir kamp yeri incelemesini, yakın zamanda ayrıca paylaşacağım. Kamp yapmak ücretlidir. Kamp ücretini öğrenmek için yetkili kişiyi arayabilirsiniz. 0543 793 9771
Giritli Çiftliği – Rumeli Feneri/Sarıyer/İstanbul
İstanbul Rumeli Feneri’nde bulunan Giritli çiftliği özellikle çocuklu aileler için harika bir kamp alanı tercihi olabilir. Aile işetmesi olan Giritli Çiftliğinde daha önce birkaç kez kamp yaptım ve kesinlikle İstanbul’da güvenli / ücretli kamp yeri arayanlara önerilerim arasında ilk sıralarda. Giritli çiftliği hem günübirlikçi misafirlerini hem de kampçıları ağırladığı için hafta sonları biraz kalabalık olabilir. Fakat alan içerisinde çadır kuracağınız bölge günübirlik misafirlerin oturduğu yerden ayrı olduğu için bu yoğunluğu ciddi anlamda hissediyorsunuz diyemem. Kamp dışında Rumeli Feneri’ne yürüyüş yapabilir, deniz kıyısına doğru uzanan yolları takip edebilirsiniz. Kamp yapmak ücretlidir. Güncel kamp ücretini öğrenmek için alan sahibi Ali Abi’yi arayabilirsiniz 0537 248 3373 Daha detaylı bilgiler için İstanbul kamp yeri önerisi Giritli Çiftliği yazıma göz atabilirsiniz. Ücretli bir alan olsa da İstanbul kamp alanları arasında en misafirperver, en doğal alan diyebiliriz.
Darlık Barajı Kamp – İstanbul Kamp Alanları – Şile/İstanbul
Darlık barajında kamp yapmanın en büyük avantajlarından birisi koylara sahip alanlarda ve düz zeminde, barajın manzarası ile kampı tamamlamak. İstanbul’da ücretsiz kamp yeri arayanların ilk listesinde yer alıyor. Tabi İstanbul kamp alanları arasında insanlar sıkça yer verdiği için son zamanlarda biraz kalabalıklaşmaya da başladı diyebiliriz. Yol biraz bozuk olasa da kamp yapacağınız alana kadar aracınızla girmeniz mümkün. Alanda telefon her noktada çekmiyor ama birkaç noktada arama yapabileceğiniz kadar çekiyor. Aracınızla gidiyorsanız navigasyondan darlık barajı mesire alanı olarak çeken yeri seçmemizde fayda var. Diğer navigasyon önerileri biraz farklı noktalara götürüyormuş.
Darlık Barajında Ne Var Ne Yok?
Alan içerisinde ve çok yakınında alışveriş yapabileceğiniz bir yer yok. Gitmeden önce alışveriş işini çözmeniz gereklidir. Yere ateş yakabiliyorsunuz fakat her zaman önerdiğim gibi daha önce ateş yakılmış bir alan varsa üzerine ateş yakın. Çok fazla kampçının uğrak noktası olduğu için yakın çevrede kuru odunlar pek olmuyor. Fakat odun konusunda bir sıkıntı yaşanmayacaktır. Darlık barajı etrafında kamp yaparken dikkat edilmesi gereken en önemli konu su seviyesine çok yakın çadır kurmamak. Yaban hayatına dair İstanbulda var olan çakal ve yaban domuzlarına rastlamak mümkün. Darlık barajındaki görselleri incelerken çok fazla çocuklu ailenin kamp yaptığına rastladım. Alan bu konuda gayet uygun ama çocukların güvenliği için suya yakın olmamakta büyük fayda var. Kamp ücreti yoktur. Doğal alandır.
Darlık Barajı Nerede?
Şile kamp yeri denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri Darlık Barajıdır. Özellikle kış kampı için İstanbul kamp yerleri arasında ilk sırada yer alan Darlık, doğal bir alan olmasından dolayı yaban hayvanları açısından risk barındırmaktadır. Gerekli tedbirleri almadan ve deneyime sahip olmadan bu kamp yerinde bireysel kamp yapmanızı kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Doğada Yaşam Okulu – İstanbul Kilyos Kamp Alanı – Kilyos/İstanbul
İstanbul Kilyos sınırlarında bulunana doğada yaşam okulu için istanbuldaki en büyük kamp alanı diyebiliriz. 400 dönüm arazi üzerine kurulu Doğada Yaşam Okulu, hem bireysel kamplara hem de toplu kamplara ev sahipliği yapıyor. Toplu kamplarda tüm alanın kapatılmış olma ihtimaline karşı girmeden önce doğada yaşam okulunu arayarak bilgi almanızda fayda var. Alan içerisinde kamp yapacağınız ağaçların içerinde ve açıklıkta alan mevcut. Ayrıca denize yakın alanda da kamp yapabilirsiniz. Denize girmek mümkün fakat can kurtaran hizmeti bulunmuyor. Alan içerisine yakın zaman önce zipline kuruldu. Ayrıca trenking gibi etkinlikler için yürüyüş yolları mevcut. İstanbul kamp alanı olarak etkinlik alternatfi seçenekleri oldukça yüksek.
Türkiye’deki en iyi kamp yerleri listesi içinde yer alabilecek kapasiteye sahiptir.
Doğada yaşam okulu içinde tuvalet ve duş hizmeti var. Tuvaletler ise toplu kamplarda dahi gayet temiz durumda.
Doğada Yaşam Okulu’nda Ne Var Ne Yok?
Alan içinde bir büfe var. Kahvaltı, yemek çay kahve gibi birçok ürünü satışı var. Fiyatlar dışarı ile neredeyse aynı. Alana gelmeden yakalşık birkaç km önce ise kilyos merkez bim, kasap gibi alışveriş imkanı mümkün.
Kendi aracınız ile alana ulaşmak istiyorsanız navigasyona doğada yaşam plajı yazıp aramızda fayda var. Nokta atışı sizi alana getirecektir.
Eğer toplu taşıma ile Doğada Yaşam Okulu’na gitmek istiyorsanız Hacıosman Metroda indikten sonra 151 Kilyos Demirciköy otobüsü ile kamp alana çok yakın bir yerde inebilirsiniz. İneceğiniz durağın adı Fındıklı Geçit durağıdır. Hacıosman’dan Kilyos’a yaklaşık 35 dakikalık bir mesafededir.
Kamp ücreti kişi başı 30 TL’dir. Ayrıca kendi aracınız ile Doğada Yaşam Okulu’na gitmek isterseniz 15 TL’lik ayrıca bir otopark ücreti ödemeniz gerekmektedir.
Seferoğulları Camping – Ağva Kamp Alanları – Ağva/İstanbul
10 dönüm araziye sahip Seferoğulları kamping Ağva’nın neredeyse ilk kamp alanlarından bir tanesi. Günübirlikçilerin de hafta sonu çok fazla geldiği alan yaz aylarında kalabalık olsa da ara mevsimlerde gayet sakin. Ormanlık arazi içinde kamp yapmak ve alana sıfır olan denize girmek mümkün. Yaz aylarında özellikle denize gelenlerin doldurduğu alan hakkında internet yorumlarında tuvaletlerin kirliliğine çok fazla vurgu yapılmış. Seferoğlu camping bu eleştirileri dikkate alıp daha temiz bir ortam sunarsa eminim ki bir çok bireysel kampçının tercihi olabilecek bir konuma sahip. Güncel fiyatlarını 0216 7218036 ‘ı arayarak öğrenebilirsiniz. Alanda çadır dışında bungalow konaklamada mevcut.
Seferoğlu Camping Ulaşım
Şile merkeze ulaşmadan önce Ağva tabelasından sağa dönüp, 3 Km sonra Çayırbaşı köyü tabelasına gireceksiniz. Yol ikiye ayrılacak ve sol tarafta yer alan Ağva Sahil yolunu takip edceeksiniz. Yakalşık 13 Km sonra kamp alanına ulaşabilirsiniz. Ayrıca 0533 5043500 nolu telefondan yetkili arkadaşı arayıp konum alabilirsiniz.Kamp ücreti ve diğer bilgiler için işletmeyi arayabilirsiniz.
Ballıkayalar Tabiat Parkı – Gebze/İstanbul
Gebze’de bulunan Ballıkayalar Tabiat Parkı genelde kaya tırmanışı yapanların buluşma noktası. Kocaeli’ne bağlı olsa da tam orta noktada olduğu için İstanbul kamp alanları haritasına dahil ettim. Kaya tırmanışı yapılacak alana doğru yürüdüğünüzde ücretsiz kamp yapabileceğiniz birçok alan mevcut. İlk giriş kısmında tabiat parkı mesire alanında ücretli olarak kamp yapabilirsiniz. Alan içerisinde tuvalet var. Diğer tüm ihtiyaçları yanınızda getirmenizde fayda var. Tırmanış rotasına doğru yürüyüş yapabilir, dere boyunca dinleneceğiniz alanlarda duraklayabilirsiniz. Kamp için ücretli ve ücretsiz alanlar mevcut.
Karacaköy Kamp Şile/İstanbul
Karacaköy Şile’de bulunan geniş bir sahil şerididir. Ücretli kamp yeri olarak bölgede Çakır kamp ve piknik alanı var. Yaz aylarında çok fazla kalabalık olan sahil, sessiz sakin kamp yeri arayışında olanlar için pek önerilecek durumda değil. Keza İstanbul’da denize sıfır alanlarda sakin bir kamp yeri bulmak imkansız. Karaköy sahil şeridinde birçok ücretsiz kamp yapabileceğiniz alan mevcut. Biraz erken gidip keşif yapmakta fayda var. Alanda çalı çırpı çok fazla olsa da uzun süreli bir ateş için yeterli odun bulmak zor. Yanınızda getirmenizde fayda var. Yine alan çevresinde ufak marketler büfeler olsa da alışverişinizi kamp öncesinde yapmanızı öneririm.
Sahil Kamp – Şile/İstanbul
İstanbul’da özellikle toplu taşıma ile kampa gidebileceğiniz sayılı kamp alanlarından birisi sahilkamp. Alan içerisinde çadır kurabileceğiniz ahşap stantların yanı sıra ormanlık içinde alanlar mevcuttur. Bungolow hizmeti de sunan sahilkamp denize sıfır konumda ve büyük bir araziye sahip.
Kamp alanı içinde tuvalet ve duş hizmeti mevcut. İnternet araştırmalarımda en büyük şikayetin tuvaletlerin kirliliği ile alakalı olduğunu gördüğümde sahilkamp da kamp yapan birkaç kişi ile görüştüm. Yaz aylarında her ne kadar belirli aralıklarla temizlense dahi kalabalıktan dolayı sorun olduğunu ifade ettiler. Bu durumu firmaya değil de kamp amacıyla veya günübirlik amaçla alana giden insanların kirliği üzerine yıkmak daha doğru olacak kanısındayım.
Sahil Kamp Yer Ateşi
Yer ateşi yakmak yasak. Alanda kamp ateşi için bir bölüm var sadece bu bölümde yer ateşi yakılabiliyor. Bunun dışında kalan alanlarda yanınızda getireceğiniz ya da alanda kiralayabileceğiz mangallar ile ateş yakabilirsiniz.
Sahilkamp içerisinde alkol satışı yok ve kullanılması yasaktır.
Sahilkamp’a toplu taşıma ile ulaşım sağlamak isterseniz Üsküdar Marmaray istasyonu yakınından kalkan 139S Üsküdar-Sofular otobüsüene binebilirsiniz. Kamp alanının önünden geçmektedir. Güncel kamp ücreti için işletme ile iletişime geçebilirsiniz.
Polonezköy Tabiat Parkı – İstanbul Kamp Alanları – Beykoz/İstanbul
İstanbul Beykoz’da bulunan Polonezköy kamp için en çok aranan yerler arasında. Polonezköy Milli parkı içerisine araç ile giriş yapıyorsanız 15 TL, şahıs giriş ücreti de 5 TL dir. Alan içerisinde birçok aktivite mümkün. Keza birçok otel ve pansiyon mevcut. Peki Polonezköy Milli Parkında yasal olarak kamp yapmak mümkün mü? birçok acentenin Plonezköy kamp turu içeriğine belki denk gelmişsinizdir ama bu kamp faaleiyetleri genelde ücretli hizmet veren açık restoran veya otellerin alanları içerisinde gerçekleştiriliyor. Alan içerisinde piknik ve kamp alanı adı altında bir alan mevcut fakat kamp için halen bir netlik yok.
Polonezköy’de Kamp Alanı Var Mı?
Sosyal medya da birçok paylaşımda Polonezköy Milli Parkı içerisinde çadır fotoğraflarına rastlıyorsunuz. Bu durum yine Belgrad ormanlarında olduğu gibi yasal olmayan kamplardır. Ormanın iç kısımlarına doğru kamp yaptıkları için güvenlik veya ormancılar görmediğinden herhangi bir uyarı / yasal işlem ile karşılaşmıyorlar.
Polonezköy milli parkın sınırları dışında birçok alanda kamp yapabileceğiniz yerler var. Bu noktada dikkat edilmesi gereken en önemli konu özel mülk olan alanlarda kamp yapmamak veya mülk sahibinden izin almak.
Çevrede birçok alışveriş imkanı olsa da gitmeden önce alışverişi yapmakta fayda var. Özellikle milli park içinde yer alan işletmelerde dışarıya nazaran ücretler yüksek.
İstanbul Kamp Alanları – Çiftalan Kamp – Sarıyer/İstanbul
İstanbul Belgrad ormanı içinde bulunan Çiftalan orman kampı yapmak isteyenler için azınlıkla bilinen yerler arasında. Genel anlamıyla yolları bozuk olduğu için 4×4 araç gerekebilir. İçeride oluşan ufak göllerin etrafında kamp yapabilirsiniz. Dikkat edilmesi gereken en önemli konu ise gece alkol kullanmaya gelen kesimdir. Geceleri çok fazla silah sesi duyabiliyorsunuz. Yine orman kampları için belirtmem gerekirse, yasal olarak ormanlarda kamp yapmak yasaktır. Çiftalan veya başka bir ormanda, doğal alanda (mesire yerleri dışında) kamp yapmak istediğinizde eğer doğaya zarar vermiyorsanız, çevrenizi rahatsız etmiyor ve en önemlisi yer ateşi yakmadıysanız bir sorun yaşamazsınız.
Kilyos’ta bulunan sahil şeridinin büyük kısmı işletmelere ait olsa da halen kamp yapabileceğiniz bir çok alan var. Şerit boyunca ufak bir keşif sonrası kamp yeri bulmanız mümkün. Özellikle off road tutkunlarının vazgeçilmezi olan Kilyos’ta neredeyse hiç insan girmemiş alanların halen var olduğunu öğrendim. Kamp alanı yerini belirlememiz için biraz keşif yapmanız gerekecek. Keza birçok off road grubundaki arkadaş ile görüşmemede kendi gittikleri kamp alanına ait bilgileri vermek istemedi 🙂 Kilyos ücretsiz alanlarda kamp yapmak isteyenler için ise önemli uyarıları var. Birçok alanda rüzgarın çok sert olduğunu ve çadır kazanlarının yumuşak toprakta veya kumdan çıkıp çadırını rüzgarın şiddetiyle yerinden çıkabileceğini belirttiler. Kamp yapanların bu konuda gerekli önlemleri mutlaka alması gereklidir. Birçok alanda kamp ücretsizdir.
Ağva Kamp Green Park Camp -Ağva/İstanbul
Ağva da kamp yapılacak yerler arasında Green Park özellikle deniz kampı olarak tercih edilen isimler arasında. 3000 mt uzunluğundaki kumsal plajı, 100 çadır kapasitesi ile oldukça büyük bir alana sahiptir. Kamp alanı içerisinde wc-duş, alışveriş imkanı mevcut. Yüzen iskele ile eğlenceli bir deniz deneyimi yaşayabilirsiniz. Yine alan içerisinde çadırda kalmak istemeyenler için bongalov seçeneği mevcut.
Ağva Kamp Detayları
Alan içerisinde oyun parkı, otopark, wifi ve buzdolabı hizmeti de mevcut. Yine alan içerisinde mangal ile ateş yakabiliriz.
Kamp alanı aile konsepti üzerine kuruludur. Yanında bayan olmayan misafirler kabul edilmemektedir.
Çadır konaklaması yapacak kişiler için 2 kişi 150 TL, bungalovda kalacaklar için 2 kişi 200 TL ücret talep etmekteler. İlgili çadır ve bungolov ücretleri 2019 yılı ücretleridir. Güncel ücretleri öğrenmek için kamp alanı ile iletişime geçebilirsiniz.
Atlıtur Kilyos Gümüşdere Kamp – Kilyos/İstanbul
Belgrad ormanının bittiği yerde Kilyos Gümüşdere sahilinde bulunan Atlıtur hem ormanlık alan içerisinde kamp imkanı sunuyor hem de birçok aktiviteye ev sahipliği yapıyor. Doğayı seven, koruyan bir işletme olan atlıtur orman ve deniz kampını bir arada sunuyor. Alan içerisindeki restoranda kahvaltı yapabileceğiniz gibi yemeğinizi dışarıdan da getirebilirsiniz. Özellikle çocuklar için binicilik gibi aktivitelerinde yer aldığı atlıtur hafta sonu kamp alternatifi için gayet iyi bir seçenek.
Güncel kamp ücreti ve diğer konular için işletmeyi arayabilirsiniz 0212 2038036
İstanbul Kamp | Kabakoz Şile/İstanbul
İstanbul Şile Kabakoz sahil şeridinde bulunan İstanbul Kamp içerisinde çocuklar için bir survivor parkuru var. Ağırlıkla şirket etkinliklerinin yapıldığı İstanbul kamp alanı toplu kamp etkinliklerine de ev sahipliği yapıyor. Alan içerisinde çadırda kalmak istemeyenler için bungalow konaklaması mevcut. Yine işletme içierinde bir restorant imkanı var. Özellikle İstanbul ve çevresinde deniz kampı yapmak isteyenlerin tercih edebileceği kamp alanları arasında. Kumsalın yanı sıra doğa yürüyüşü için bir kaç alternatif güzergahda var. Rezervasyon ve güncel kamp ücretini öğrenmek için işletme ile görüşebilirsiniz 0536 869 5754
İncekum Macerapark Kamp Alanı Şile/İstanbul
İstanbul’da bulunan ve en çok aktiviteyi bir arada sunan Şile İncekum Macerapark, macera severleri bekliyor. Karadeniz kıyasında bulunana ve çam ağaçlarıyla çevrili bu kamp alanında çok keyifli vakit geçirebilirsiniz. Oldukça geniş bir alana sahip İncekum’da bulunan hayvanat bahçesi çocuklu ailelerin tercih edebileceği kamp alanı listesinde ilk sırada yer almaya aday. Kamp sırasında alan içerisinde yapacağınız bir tur bile oldukça keyifli vakit geçirmenizi sağlayacaktır.
Şile İncekum Macerapark daha detaylı incelemesi için tıklayınız.
Kilimli Koyu Kamp Alanı – Ağva/İstanbul
Ağva doğal kamp alanlarıyla halen birçok keşfedilecek noktaya sahip. Doğal alanı ve deniz manzarasıyla Kilimli Koyu bunlardan bir tanesi. Burada kamp yapmak istiyorsanız araçlarınızı park ettikten sonra biraz yürümeniz gerecektir. Doğal bir alana sahip olduğu için yakın noktalarda market vs yok. Bu yüzden Kilimli koyuna kampa gitmeden önce alışveriş listenizi merkezde halletmenizi öneririm. Alanda tuvalet ve duş imkanı yok. Fakat denize yakın bir ormanlık alana sahip olduğu için burayı kullanabilir ya da yürüme mesafesi 15-20 dakika olan sahile yakın tesisleri kullanabilirsiniz. Bir kamp işletmesi olmadı için kamp yapmak ücretsizdir.
İstanbul’a Yakın Kamp Alanları
Kastro Çamlıköy Tabiat Parkı Kamp – Saray/Tekirdağ
Tekirdağ’ın Saray ilçesinde bulunan Kastro Çamlıköy Tabiat Parkı İstanbul’a yakın kamp yeri arayanların ilk tercihleri arasında. Deniz ve orman kampı seçenekleri bir arada. Dere kenarı kamp imkanı var ve orman içinde bir alan olduğu için yaz aylarında bol miktarda sivrisinek ile karşılaşabilirsiniz. Bunun için doğal sivri sinek kovucu yöntemler yazıma göz atmanızda fayda var. İstanbul’a yaklaşık dakika uzaklıkta olduğu için hafta sonları ciddi doluluk oranı oluyor. Kampa gidenlerin en büyük şikayeti de bu. Eğer kalabalık grupların olduğu bir alanda kamp yapmak istemiyorsanız hafta içi günleri seçmenizde fayda var. Tabi bu kalabalık genelde yaz ayları için. Giriş ücreti 30-40 TL arasında.
Salaş Kamping Kıyıköy/Vize/Kırklareli
İstanbul’a yaklaşık 3 saat uzaklıkta olan Salaş Kamping, Tekirdağ Kıyıköy kamp yerleri arasında en sakin olarak adlandıracağımız alanlardan birisi. Bunun başlıca sebebi aile dışında kampçıların kabul edilmiyor olması. Yani damsız girilmez desek daha doğru. Bu uygulama birçok kampçı tarafından tepkiyle karşılanıyor olsa’da İstanbul’a yakın sakin kamp alanı bulmak artık sorun oluyor. Alanın tuvalet ve duş imkanı var. Gayet temiz durumda. Dere kenarında olmasına rağmen belediyenin ilaçlamaları sayesinde sivrisinek sayısı neredeyse yok denilecek kadar az. Denize yürüme mesafesi yaklaşık 10-15 dakika. Karadeniz kıyısı olduğu için denize gireceklerin bu konuda dikkat etmeli. Yine yürüme mesafesinde bulunan Nikola Manastırını ziyaret edebilirsiniz.
Daha detaylı Kıyıköy Salaş kamp incelemesi için tıklayınız..
Sapanca Göl Kenarı Saklı Bahçe Kamp Alanı – Sapanca/Sakarya
Sapanca gölü çevresinin çok büyük kısmı ya işletmelere kiralanmış durumda ya da özel mülk. Sapanca’da kamp yapmak isteyenlerin göl kenarında, göl manzarasında kamp yapması neredeyse imkansız gibi. Sapanca gölü ve çevresinde kamp yapmak isteyenler için özel kamp alanı olarak Saklı Bahçe Kamping’i tavsiye ederim. Saklı bahçe, günübirlik ziyaretçileri kabul ediyor olmasına rağmen çok ciddi bir kalabalıkla sizi karşılamıyor. Alan içerisinde bulunana kümes hayvanları, çocuk oyun alanı ve geniş çim bahçesi sayesinde özellikle çocuklu ailelerin tercihi arasında olabilir. Hafta sonları gölün hemen yanı başına çadır kurma imkanınız yok. Alana hafta içi gittiğinizde, işletme sahibi ile görüşürseniz çadırınızın kapısını Sapanca Gölüne açılan bir manzaraya kurabilirsiniz. İşletme sahibi de aktif bir kampı olduğundan her konuda destek ve muhabbetinize dahil olabilir. Daha detaylı kamp alanı incelemesi için tıklayınız.
Listeye eklemeler yapılmaktadır…
İstanbul ve çevresinde en iyi kamp alanı diyebileceğiniz, önerebileceğiniz ücretli ve ücretsiz kamp yerlerini, İstanbul’da aile ile gidilebilecek güvenlik kamp yeri gibi tüm önerilerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.
İstanbul ve İstanbul dışındaki ücretli / ücretsiz kamp yeri önermek isterseniz ‘Kamp Yeri Önermek İstiyorum‘ başlıklı soru-cevap formunu doldurarak kendi adınızla yayınlanacak bir içerik oluşturabilirsiniz.