Kaz Dağları kamp yeri deyince aklımıza gelen birkaç yer önerisi var elbette. Fakat Darıdere Tabiat Parkı kamp alanı olarak yeni yeni kullanıma açıldığı için bilen sayısı oldukça az. Oldukça geniş bir alana sahip. Kamp alanı içinde çadırların kurulduğu alan, karavan bölümü, restoran, hobi bahçesi, futbol sahası, dere kenarında oturma alanları, otel gibi oldukça seçenek var. Buna rağmen doğal ve butik bir işletmeye sahip. Bu oldukça önemli. Bahsettiğim alanlar doğalı bozmadan konumlandırılmış ve işletme bu kurala oldukça dikkat ediyor. Şimdi alanı birlikte inceleyelim.
Darıdere Tabiat Parkı Nerede?
İstanbul’dan yaklaşık 5 saat süren bir yolculuk sonrasında ulaşabiliyorsunuz. Ben Çanakkale üzerinden feribotla gitmeyi tercih ettim. Balıkesir Edremit Altınoluk üzerinden Narlı Köyü istikametinde ilerleyip Darıdere Tabiat Parkı tabelalarını kontrol edebiliyorsunuz. Zaten köye ulaşana kadar internette hiçbir sorun yok. Navigasyon takibiyle ulaşabilirsiniz. İnternetin çekmediği noktalardaysa birkaç yol ayrımı var ama Darıdere tabelaları sayesinde hiç bir sıkıntı yaşamadan ulaşım sağlayabilirsiniz.
Darıdere Tabiat Parkı Ulaşım
Önceliği ulaşım kısmına vermek istiyorum. Bunun sebebi kamp alanına gitmeden önce okuduğum onlarca yorum diyebilirim. Darıdere’ye Narlı Köyü üzerinden gidiyoruz. Balıkesir sınırından ayrılıp Narlı Köyüne ulaşıncaya kadar yol asfalt ve oldukça düzgün. Köy yolundan sonra yaklaşık 10 km uzayan bir toprak yol bizi karşıladı. Aracım Seat Leon olmasına rağmen yani yere oldukça yakın bir araca sahip olduğum halde altını vurmadan sorunsuz ilerledik. Evet yol biraz bozuk. Yağmur sonrası çukurlar vs var ama ciddi sorun oluşturmadı. Son 3-4 km lik kısım biraz daha bozuktu diyebilirim. Fakat bir sefer dahi aracın altı vurmadan ilerledim. Yani daha önce internet üzerinden kontrol ettiğimde ‘binek araç o yoldan çıkamaz’ gibi onlarca yoruma rastlamıştım. Sorunsuz bir şekilde ulaşım sağladım.
Darıdere Tabiat Parkı Kamp Alanı İnceleme
Giriş kapısından sonra yolun hemen sol tarafındaki kısım kamp çadırlarına ayrılmış. Çadır alanında tuvaletler ve güneş ısıtmalı sıcak suya sahip bir duş var. Birçok kamp alanına göre oldukça temiz. Alan içinde Çınar ağaçları mevcut. Özellikle yaz kamplarında çadırlarınızı güneşten korumak için tercih edebilirsiniz. Kamp alanı içerisinde elektrik yok. Fakat güneş enerji panelleri sayesinde bu durum çözülmüş. Hem çadır alanları içinde hem de restoran kısmında ücretsiz prizlerden yaralanabilirsiniz. Bir diğer konuda telefon şebekesi. Alan içerisinde telefon çekmiyor. Fakat restoran bölümünde sunulan ve çadır alanlarında da çeken ücretsiz wi-fi sayesinde internet kullanımı sağlayabilir, arama yapabilirsiniz.
Yer ateşi konusunda belirli bölümler yapmışlar. Buralarda yer ateşi yakabilirsiniz. Ayrıca birkaç tane de kesilmiş variller var. Bunların içinde de güvenli ateş yakabilirsiniz. Odun sıkıntısı yok diyebiliriz. Bir el arabasıyla dere kıyısına vuran odunları parçalayıp getirebiliyorsunuz 🙂
Alan içerisinde restoran bölümünde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Bunun dışında yakın bir market yok. En yakın 10 km civarında olan köy. Bu yüzden alana gitmeden önce ihtiyaçlarınızı alabilirsiniz. Tabi eksikler için işletme sahibine bilgi verirseniz gelen giden olduğunda yardımcı da oluyor.
--Google Reklamları--
-- Yazının Devamı--
Darıdere’de Ne yapılır?
Kaz dağları dediğimiz zaman aklımıza neler geliyor? Temiz hava, kaynak suları ve akar sular, orman yürüyüşleri ve doğal havuzlar. Hepsi Darıdere Tabiat Parkı içinde mevcut. Çadırları kurduğunuz yerden yaklaşık 3-4 dakika yürüdüğünüzde doğal bir havuz sizi bekliyor. Kayalığın hemen altında bulunan bu doğal havuza atlayanlar vardı ama ben cesaret edemedim 🙂 Yine alan içerisinde yaklaşık 3 km yürüdüğünüz de bir şelale sizi karşılıyor. Şelale, yol boyunca görülmüyor. Yürüyüş yolundan yaklaşık 2 dakika içeride kaldığı için burayı bulmak biraz zor olabilir. Bu yüzden yürüyüşe çıkmadan önce işletmeden bilgi alabilirsiniz. Şelale’den sonra yolu yaklaşık 3 km daha devam ederseniz harika bir zirve sizi karşılayacak.
Yaban Hayatı Gözlemi
Bu başlığa bazıları korktukları için bazıları da keşke rastlasam diyerek bakıyor eminim 🙂 4 Günlük kampımız boyunca bir yaban hayvanına rastlamadık. Dere boyunca yürürken bir domuz iskeleti hariç. Doğal bir alan olmasına rağmen oldukça büyük bir vadi genişliğine sahip olması yaban hayvanlarını zaten uzak tutuyor. Orman içerisinde Ayı,, domuz, karaca, tilki, çakal, porsuk, kirpi ve Ağaçkakan, atmaca, şahin, doğan türleri var. Kamp esnasında bir üniversitenin yetkileri gelip orman içerisinde yaban hayvanı gözleminde bulundular. Fakat yakın çevrede bir yaban hayvanına rastlamadılar. Gerçi ben çadırımın yakınında kirpi gördüm. Eğer yaban hayvanı sayılırsa 🙂
Kaz Dağları Kamp Deneyimi
Benim için oldukça keyifli bir kamptı. Normal şartlarda kamping alanlarını pek tercih etmiyor olsam da burada doğanın içinde, doğal bir kamp deneyimi yaşadım. İşletmenin her ayağında yer alan, orman mühendisi Onur’a tekrardan teşekkür etmek isterim. Doğayı seven, doğalı koruyan bir kamp alanı olarak keyifli bir deneyim yaşamamızı sağladı. Kamp alanına gelen herkesle birebir ilgilenmesi, eksiklerin giderilmesi, alan içerisinde geç saatlerde gürültü olduğunda (müzik vb) kimsenin söylemesine gerek kalmadan tatlı bir dille müdahale etmesi gibi sık karşılaşmadığımız ama hepimizin beklentisi olan konularda çabasını görmezden gelmek istemiyorum. Ailenizle veya bireysel olarak kesinlikle gönül rahatlığıyla tercih edebileceğiniz bir kamp alanı diyebilirim.
Darıdere Tabiat Parkı İletişim
Kamp alanına ait bir web sayfası var fakat bu sayfa halen bir önceki işletmeye ait. Kampa gitmeyi düşünenler işletmeyle ilgilenen Onur’a alanda telefon çekmediği için whatsapp aramasıyla ulaşabilir. 05075050638
1 Comment
Merhabalar,
Çok bilgilendirici bir yazı. Netteki değerlendirmelerde pek geçmediğinden ilgimi çekti. Yalnız yazınızın tarihi görünmüyor (belki ben göremedim), bu sebeple de güncelliği hakkında emin olamadım. Siteniz de oldukça kullanışlı ancak dediğim gibi yazıların tarihleri olursa daha kullanışlı olur diye düşünüyorum. Bilgi verebilirseniz sevinirim.