Sandfox Uyku Tulumu İnceleme

Kış kampları için uyku tulumu tercihi oldukça zor. Aslında uyku tulumu seçeneği bol ama fiyat performans olarak değerlendirebileceğimiz uyku tulumu bulmak oldukça zor. Sandfox uyku tulumu adını bu ara sıkça duyar oldum. Özellikle sosyal medya hesabım üzerinden uyku tulumu önerisi olarak her paylaşımımdan sonra Sandfox markası için oldukça fazla inceleme ve yorum talebi geliyor. Bu talepleri göz önüne alarak uyku tulumunu edindim ve detaylıca inceleme için biraz deneyim biriktirdim. Hem markasıı hem de uyku tulumu yorumumu sizlerle bu yazıda paylaşacağım.

Sandfox uyku tulumunun güncel fiyatını görmek ve satın almak için tıklayınız.

Sandfox Uyku Tulumu

Sandfox Hangi Ülkede Üretim Yapıyor?

Sadnfox’un resmi sayfasına baktığınızda iletişim bölümü içinde Almanya Köln adreslerini görebilirsiniz. Fakat Sandfox markasının üretim ayağı Türkiye’de. Alman bir yatırımcıya sahip markanın üretim ayağı ve ana çıkış noktası Türkiye diyebiliriz. Almanya’ya ihraç edilen birçok üründe belirli standartları sağladığına dair belgeler aranmakta. Bu yüzden uyku tulumu, mont vb ekipmanların tamamı belirtilen değerleri için sertifikaya sahip.

https://youtu.be/sjE_-UYngXk

Sandfox Uyku Tulumu EN13537 

İce Storm Ultraligt -26 uyku tulumunu incelemeye başlamadan önce EN 13537 sertifikasına sahip olduğunu belirtmekte büyük fayda var. Bu belge nedir ne işe yarar? Üretilen uyku tulumunun derecesini özel ortamlarda ve gerekli ısı şartlarında deneyimlenmesi sonucu net değerlerinin ortaya çıkarılması diyebiliriz. Avrupa’da bu standartları verebilecek birkaç laboratuvar var. Tarafsız olarak gerekli değerleri teknolojik ortamlarda test edip deneyimledikten sonra bu sertifika veriliyor. Yani piyasada -40 adı altıya bir uyku tulumu satılabilir. Fakat bu uyku tulumunun -40 ‘a dayanıklı olup olmadığını deneyimleyerek öğrenmek büyük risk. Bu yüzden Avrupa EN 13537 sertifikası güven vermektedir. Uyku tulumu almadan önce bu sertifikaya sahip olup olmadığı oldukça önemli.

Sandfox Ice Storm Ultralight -26C Uyku Tulumu Teknik Özellik

Extrem (Aşırı) -26,4oC
Lower Limit (Alt Limit) -8oC
Comfort (Konfor) -1,9oC
Sandfox Ice Storm Ultralight -26C Uyku Tulumu Isı Değerleri
Ağırlık 1750g
Açık Boyutu 220x80x55 cm
Kapalı Boyutu 40×21 cm
Sıkıştırılmış Boyut 28×21 cm
Sandfox Ice Storm Ultralight -26C Uyku Tulumu Teknik Detaylar

Sandfox Ice Storm Ultralight -26C Uyku Tulumu İncelemesi

Uyku tulumunu satın almadan önce yapacağınız incelemelerde sanırım sizin de dikkatinizi çeken bazı artılar olacaktır. Bunları da yine de belirtmek istedim. Uyku tulumu vb ekipmanlarda ilk baktığım YKK fermuar kullanılıp kullanılmadığı. Çünkü en aktif kullanılan bu küçük detayda bir sorun çıkarsa uyku tulumundan alınan performans oldukça düşecektir. YKK dünyanın en iyi fermuarı seçilmiş olması ayrı bir güven veriyor. 4W olarak belirtilen ayak koruma bölgesi mevcut. Bu ne işe yarar? Genelde uyku tulumları bize biraz büyük gelir ve yukarı doğru sıkça çekeriz. Ayak bölümlerine yapılan baskıyla katmanlar kullanıma bağlı zarar görebilir. Bu uyku tulumunda ısı kaybını engellemek için ayrı ayak bölümlerine ayrı bir özen gösterilmiş ki bu da oldukça önemli. Diğer konu birleştirilebilir olması. Sağ ve sol fermuar seçime sahip uyku tulumu çiftlerin kullanımı için birleştirilebilir bir yapıya sahip. Diğer teknik detaylara uzun uzun dalmak istemiyorum çünkü standart hayat kurtarıcı birçok artıya sahip. Zaten EN 13537 belgesine sahip diğer aynı derece tulumlarla aynı veya yakın özellikler diyebiliriz. Tek fark fiyatı.

Sandfox Uyku Tulumu İnceleme

Sandfox Uyku Tulumu Yorum

Kış kampları için uyku tulumu tavsiyesinde kesinlikle Sandfox ice storm -26 ‘yı önerebilirim. Tabi belirtilen bu değerin extrem olduğunu ayrıca söylememe gerek yok. Konfor derecesi -1.9 olan bu uyku tulumunda -2 ile -8 derece arasında yapacağını kış kamplarında rahat bir gece geçirebileceğinizi belirtmek isterim. Teknik özellikleri oldukça iyi olan bu uyku tulumunun fiyatı da oldukça iyi. Hatta yakın değerlere sahip bilinir markaların ikinci el fiyatına satılan bu uyku tulumu, kış kamplarında size fazlasıyla yeterli.

--Google Reklamları--

-- Yazının Devamı--

Sandfox Ice Storm Ultralight -26C Uyku Tulumu Neden Ucuz

Pahalı olan iyidir. Bu yanlış algı yüzünden sanırım birçok ürün maliyetleri bakımından ucuz olması gerekirken, sırf bu lafa itibar edenlerin yoğunluğu sebebiyle yüksek fiyata piyasaya sunuluyor olabilir. Tabi fiyatı etkileyen diğer ana unusrları da unutmamak lazım. Marka değeri (bu değer için harcanan reklam giderlerinin ürüne yansıtılması), Üretim nakliye gideri, distribütörün/üreticinin kar payı dengelemesi (üreticiden satıcıya kadar uzanan sıralamada standart kar payının dengelenmesi), hammadde vs gibi uzun bir liste olabilir. İçerikte de belirttiğim gibi Alman yatırımcı ortaklı bir marka. Üretimler Türkiye’de yapılıyor. Malzeme, üretim, işçilik ve belgelendirme masrafları ürün fiyatına yansıtılıp, üretim kapasitesine göre ana fiyat belirlendiğini düşünürsek fiyat aslında olması gereken. Şu an için EN belgesine sahip en uygun fiyatlı uyku tulumları arasında diyebiliriz.

DaghDash Outdoor ve Magma Outdoor Sandfox Üreticisi Hangisi?

Yine sıkça sorulan bir soru olarak bununla karşılaştım ve gerekli araştırmaları yapıp yanıtlarımı aldım. Daghdash outdoor ana üretici firma diyebiliriz. Fiziki bir mağazaya sahip bu firmadan markaya ait uyku tulumu vb birçok ekipmana ulaşabilirsiniz. Magma outddor ise Sandfox markasının online ayağını üstlenmiş mağazası demek daha doğru. Yani her iki firmanın markayla direkt bir ilişkisi var ve her ikisinden de güvenli bir şekilde alışveriş yapabilirsiniz.

Sandfox uyku tulumunun güncel fiyatını görmek ve satın almak için tıklayınız.

2 Yorum

  1. furkan tekin Cevapla

    Ayrıca.Sandfox uyku tulumu hakkında çok fazla bilgi yoktu. Bu tavsiye içeriği için teşekkürler.

Bir yorum yazın