En ucuz kanvas çadırı bulmak oldukça zor. Bunun en büyük sebebi çoğunlukla yurt dışından temin edilmesi. Tabi son zamanlarda yerli üretim kanvas çadır çalışmalarını da görüyorum. Çadırı almadan önce yerli üretim ve yabancı kanvas çadırların neredeyse tamamını detaylıca inceledim. Ağırlık, kumaş kalitesi, soba çıkışı, kapladığı alan, modeli ve diğer özellikleri tercihime göre sıraladım ve fiyat performans açısında bana göre en ucuz kanvas çadırı satın aldım.
Türkiye’de satılan kanvas çadır modelleri için tıklayınız.
Pomoly Kanvas Çadır
Çin üzerinden satış yapan bu firmanın kanvas çadırlarını uzun süredir takip ediyordum. Bu yıl çıkardığı ve iç yarım tentesiyle birlikte 2 kişilik kanvas çadırı tam olarak detaylara sahipti. Kanvas çadır fiyatları oldukça yüksek olduğu için kargo ve vergi kısmında sorun yaşamamak için detaylıca araştırdım. Pomoly firması tüm dünyaya ücretsiz kargo seçeneği sunuyor. Neden bu kanvas çadırı tercih ettim? Şimdi biraz teknik detaylarla size çadırı anlatmak istiyorum.
En ucuz Kanvas Çadır Fiyatı
315 USD olarak satışı olan kanvas çadıra ek olarak 60 USD ödeyerek iç yarım tente aldım. Fiyat olarak dolar kuruyla belki sizlerde değişkenlik gösterse de ben 3200 TL ödemiş oldum. Kargonun ücretsiz olması en büyük avantaj diyebilirim. Vergi kısmında ise sadece 45 TL ‘lik bir gümrük vergisi çıktı. Normal şartlarda Avrupa ülkeleri dışında %20 lik bir vergi ödemesi çıkması gerekiyordu. Sebebini pek analamdım ve araştırmadım da…
Kanvas Çadır Özellikleri
Sizleri çok fazla detaya noğmak istemiyorum. Genel anlamıyla youtube için çektiğim videoda görseller mevcut. Fakat tercihimi etkileyen ve bence oldukça önemli olan teknik özellikleri aşağıda listeledim.
- %70 kanvas kumaş %30 polyester
- Hava akışı sağlayan üst şapka
- Çadır sobasına uygunluk ve soba çıkış baca bağlantısı ücretsiz
- Kış kampları için çadır kar eteği
- Çift kapı
- 3000mm su geçirmezlik ve su geçirmez kaplama
- 7.3 kg ağırlık + iç yarım tenteyle birlikte 8.4 kg
- Su geçirmez fermuar
Deneyim Sonrası Değerlendirme
2 günlük bir kamp planı yaparak çadırı test ettim. P*andemi sürecindeki yasaklar sebebiyle kısa süreli bir kamping alanında gerçekleştirdiğim bu deneyim de fazlasıyla yeterli oldu diyebilirim. Öncelikle çadırın ağırlığı oldukça iyi. Bunu etkileyen en önemli faktör sanırım %30 polyester olması. Tamamı kanvas olan bir çadırın ağırlığı bana göre oldukça saçma. 20-30 kg hatta daha üzerine çıkan bir çadırı taşımak ve kurmak kısa süreli kamplar için işkenceye dönebilir. Bir de aracınız kamp alanı içine giremiyorsa. Tabi bir de çadırı kurutma süreci var. Bu noktada ağırlık ve yanı sıra boyutlar devreye giriyor. Satın aldığım bu modelde 2.20 yükseklik var. Genişlik kısımlarıyla altıgen olduğu için 4 kişilik bir çadır boyutlarında demem daha doğru bilgi akışı sağlayabilir. En ucuz kanvas çadır olarak adlandırırken diğer tüm özellikleri bir araya getirdiğimde sanırım bu fiyatın çok daha üstünde olmasını beklerdim.
--Google Reklamları--
-- Yazının Devamı--
Daha önce birçok kanvas çadır kullanıcısında gördüğüm en önemli detay çadırın su geçirmesiydi. Yağış altında bir süre bekleyen çadır kumaşı yavaş yavaş suyu emmeye başlıyor ve içeriye ufak damlalar halinde kaçaklar veriyordu. Bu çadırı tam yağmur altında deneyimlemedim ama polyester ve su geçirmezlik kaplaması sayesinde hiçbir sorun olmayacağı düşüncesindeyim.
Çadır sobası. Önemli konulardan bir tanesi. Yakın zaman sonra bir çadır sobam olacak. Kış kampı ve çadır sobası deneyimlerini daha sonra aktarmam en doğrusu olacaktır.
Diğer kanvas çadır modellerini listelediğim içeriğe göz atmak için tıklayınız.
Şimdi ilk kampın ilk deneyimin vlogunu aşağıya bırakıyorum. Keyifli izlemeler.